Het online scheidingsplatform Uitelkaar.nl.

In 2017 startte Justice42 met Uitelkaar.nl. Met dit online scheidingsplatform neemt Justice42 het voortouw in Nederland om het scheidingsproces toegankelijker te maken. En stellen te helpen goed uit elkaar te gaan. Dat doen wij door een online omgeving te bieden waarin je zelf je scheidingsafspraken kunt maken met je (ex-)partner. Gewoon in je eigen woorden. Zonder ingewikkelde juridische termen. Je krijgt hierbij onbeperkte persoonlijke begeleiding van een casemanager. Daarnaast word je ondersteund door een gespecialiseerde advocaat.

Hoe Uitelkaar.nl werkt

Scheidende mensen worden stap voor stap door het proces om samen afspraken over de scheiding te maken geleid. De nadruk ligt op de-escalatie en eigen regie.

We meten de maatschappelijke waarde van de dienstverlening van Uitelkaar.nl. Dit doen we met een methode die Social Return on Investment (SROI) genoemd wordt. Lees meer over de maatschappelijke impact van Uitelkaar.nl.

Samenwerkingen

We werken samen met een netwerk van deelnemende advocaten(-mediators) door heel Nederland. Via de Raad voor Rechtsbijstand en het Ministerie van Justitie en Veiligheid heeft Uitelkaar.nl een eigen regeling voor gefinancierde rechtsbijstand voor klanten met lagere inkomens. Om klanten op maat te ondersteunen tijdens het scheidingsproces werkt Uitelkaar.nl verder samen met o.a. financieel en pensioenexperts en het Landelijk Bureau Inning Onderhoudsbijdragen (LBIO).

Uitelkaar.nl in het nieuws

Het innovatieve scheidingsplatform Uitelkaar.nl komt regelmatig voor in het nieuws. Zo heeft demissionair minister Weerwind zich recentelijk tijdens een werkbezoek aan Justice42 uitgebreid laten voorlichten over hoe Uitelkaar.nl werkt en wat de ervaringen zijn van klanten en deelnemende advocaten.

Scroll naar boven